NekTech.EU

Xiaomi Mi Band 4 – Olcsó húsnak sűrű a leve

A Mi Band sorozat talán a Xiaomi egyik legnagyobb sikerterméke a telefonos kiegészítők terén. Ez azzal érte el a gyártó, hogy mindig megpróbálta a leghasznosabb funkciókat egy minőségi, pici, hosszú üzemidejű és pimaszul olcsó készülékbe csomagolni. Ez a recept 5 éve jól működik. Olyannyira jól, hogy a mostani modellből, a Mi Band 4-ből, az első nyolc napon 1 millió darab fogyott el. Több webshopban is akadozik az utánpótlása.

Aki még nem ismeri a terméket, annak röviden annyit kell tudni róla, hogy egy 22 grammos aktivitásmérő, ami rendelkezik egy 0,95 hüvelykes színes AMOLED kijelzővel, 400 nit-es fényerővel, ami a napon is jól láthatóvá teszi. Bluetooth 5.0-val kapcsolódik a mobilhoz és képes a hívásokat, az üzeneteket, a sporttevékenységeket és még sok minden mást is kezelni.

Ahhoz hogy a telefonunkon elérjük a funkciókat, telepíteni kell a Mi Fit applikációt. Ezek után elérhető a több sporttevékenységet figyelő aktivitásmérő (pl. úszás, futás, kerékpározás) amiben a pulzusmérést, gyorsulásmérés és a telefonról kapott GPS adatok segítségével, komoly statisztikákat kapunk a teljesítményünkről. Újdonság, hogy a profi úszók által is használt SWOLF teljesítménymérő funkciót is megkapta. 

A sporton túl, olyan hasznos funkciói is vannak, mint az alvásfigyelő vagy a finom rezgésekkel való ébresztés, ami elég diszkrét ahhoz, hogy ne verd fel a fél házat. 

Van belőle egy NFC verzió is, de ez sajnos nem alkalmas nálunk a mobil fizetésre, merthogy csak Kínában használható. Ugyan ez a helyzet a beépített hangutasítással is, ami csak kínai nyelven ért. 

Az akkumulátor szerencsére megtartotta a korábbi jó üzemidő szintet és 20 napot ígérnek egy feltöltéssel, de egy magasabb fényerővel és több nyomogatással ez inkább “csak” 10-14 nap lesz.

Jó tudni, hogy a korábbi Mi Band 3 szíjak passzolnak hozzá, de a töltő bölcsője nem.

Összességében egy nagy előrelépés történt a Mi Band 3-hoz képest, mert jóval nagyobb és teljes érintésérzékelős színes kijelzőt kapott úgy, hogy sem a remek üzemidőről, sem pedig a kompakt formáról nem kellett lemondanunk.

A terméket jelenleg legjobb áron a Gearbesten látom 10100 forint körül, ingyenes kiszállítással. Érdemes a többi oldalon is figyelni, mert nagyon gyorsan változik az elérhetőség és az ár is. 

Ha bizonytalan lennél az online rendelésekkel kapcsolatosan, akkor a SEGÉDLET-ben összeszedtem neked a lényegi hasznos tudnivalókat. További kérdésekkel nyugodtan kereshetsz a Facebook oldalamon is.  

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp