NekTech.EU

Xiaomi okos kapucsengő kamerával

A Xiaomi nemrég megjelent okos kapucsengője egy olyan készülék ami magában is működtethető, de integrálható az Mi Home okos-otthon rendszerébe is és így tovább bővül a használhatósága.

Amiért kifejezetten tetszik, hogy egy letisztult és egyszerűen használható, de hasznos funkciókkal ellátott kütyü. 

Egyszerűen felszereljük egy csavarral, vagy ragasztva a kívánt helyre és megnyomva a gombot máris értesít a hangszórón, vagy a telefonodon, hogy valaki be szeretne jönni. Ezt rögtön a kamerán is meg tudod nézi. Nagyon hasznos olyan helyeken ahol nincs rálátás a bejárati ajtóra, vagy csak egyszerűen nincs kedved odarohangálni megnézni mielőtt ajtót nyitsz.

Ezek a funkciók még elég általánosnak mondhatók, de az hogy mindezt megnézheted akkor is ha nem vagy otthon, valamint telefonodról beszélhetsz is a másik féllel, az más elég jó extra. Sok esetben már ezzel is el tudod hárítani a betörést, mert az a tapasztalat, hogy a betörők gyakran becsengetnek és csak ha nincs válasz, akkor állnak neki a számukra “hasznos” tevékenységüknek. 

További érdekes funkció, hogy felismeri a beállított emberek arcát, ami alapján egyedi csengetési hangot választhatsz az ismerősöknek, ezzel is megspórolva némi időt. Nem rossz az sem, hogy a hangodat tudja torzítani (pl. gyerek hangjából felnőttet), ezzel kivédve azt, ha csak a gyerek van otthon és ez nem lenne elég visszatartóérő.

A kamera mellet van benne mozgásérzékelő és IR szenzor is amivel akkor is kaphatunk értesítést, ha valaki csak a bejárat előtt ólálkodik. Este, az IR szenzor segítségével tiszta képet lehet látni (kb. 3-4 méteren belül). 

A működtetéséhez 4db ceruzaelem szükséges, ami olyan 5-6 hónapig tart ki.  Van hozzá ingyenes felhő szolgáltatás, amit egy elég nagy kincs, amikor más gyártók azzal szokták lehúzni a vásárlót, hogy havi 3-5 dollárt kérnek a visszanézhetőségért. 

Ha érdekel a termék, akkor 17398 Ft-ért most megvásárolható a Gearbest oldalán és ebben már benne van a hangszóró is (megvásárolható külön is). Érdemes a Priority Line szállítást választani, mert akkor a vám és az áfa is jó eséllyel le van tudva 224 Ft-ért. 

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp