NekTech.EU

Vezetékmentes 20W-os gyorstöltő a Xiaomitól

Egyre több mobiltelefon van felszerelve vezetékmentes töltési funkcióval, ami nem csak kényelmes, de hosszú távon a telefon elhasználódását is meggátolhatja. Van olyan ismerősöm, aki az USB csatlakozó hibája miatt kapott 100 euró környéki javítási ajánlatot. Persze a garancia lejárta után rögtön 🙂

Az első vezeték mentes töltők nem csak drágák, de még lassúak is voltak, de azóta igencsak behozták a lemaradásukat és a Xiaomi töltője már 20W-al is képes tölteni. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a Mi9 készüléket fél óra alatt 45%-ra fel tudja tölteni. Ezzel jelenleg a világ egyik leggyorsabb vezetékmentes töltője, de tudni kell azt is, hogy a telefonnak is kompatibilisnek kell lenni az ilyen gyors töltéssel. Pl. A Samsung S10 széria nem engedi csak 12W-al tölteni magát (gondolom a Note7 sztori óta a hideg vizet is fújják). A Qi technológiának hála, a gyorstöltés működik nem csak Xiaomi, de az említett Samsung, Apple és Huawei termékekkel is, ha azokban benne van a Qi töltés.

A töltő meghajtásához szükséges van egy 20W körüli vezetékes töltőre és persze a Type-C USB kábelre. Nekem a Quick Charge 3.0 töltőm tökéletesen vitte, de egy sima 2A-es már nem.

A biztonságot a Xiaomi nagyon komolyan veszi és ezért építettek bele egy csendes hűtést és egy fémérzékelőt, ami kikapcsolja a töltőt, ha nem töltésre alkalmas eszközt érzékel. 

A töltő ára a Xiaomihoz méltán ár-érték bajnok és most a 10.000 forint körüli árat pár óra erejéig 6488-ra levitték a Gearbesten. Akit érdekel, a lenti linken minden extra költség mentesen megrendelheti.

Ha bizonytalan lennél az online rendelésekkel kapcsolatosan, akkor a SEGÉDLET-ben összeszedtem neked a lényegi hasznos tudnivalókat. További kérdésekkel nyugodtan kereshetsz a Facebook oldalamon is.  

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp