NekTech.EU

Redmi K20 Pro – (K)icsinálja a versenytársakat

Most jött el az idő, hogy a SEGÉDLET menüpontban átírjam a Redmi jellemzőit. Ez már nem alsó-közép kategória. Ez már kőkeményen a felsőbe mászó (hmmm…, ez egy kicsit kétértelműre sikerült :p ) kategória lett. 

Aki talán még nem találkozott a márkával, annyit érdemes tudni róla, hogy a Xiaomi egy modellága alatt futott be, mint egy olcsó de jó minőséget képviselő terméksorozat. Tavaly lett önálló márka, de ugyanúgy maradt a Xiaomi családban.

Egy ideje már pletykáltak egy komolyabb csúcskészülék megjelenéséről de senki nem tudta megmondani, hogy most ezt hogy is fogják hívni. Most már hivatalosan is tudni, hogy Redmi K20 és Redmi K20 Pro, merthogy a divatnak megfelelően lesz kettő változat is. A “K” az a killer-t jelzi (azaz gyilkos), a 20-at meg még ők sem igazán értik. 

Egy biztos, hogy júniustól elejétől megint kaphatunk 100.000 Ft környékén csúcskategóriás készüléket.

 Az is feltűnt, hogy nagyon sok a hasonlóság a Oneplus 7 Pro-val. Ez mondjuk nem bánom.

Mindkét modell ugyanúgy néz ki és megkapják a 48 megapixeles főkamerát, 13 megapixeles nagylátószöget és a 8 megapixeles telét is. A szelfikamera motorosan előbújó lesz, ezzel megszüntetve a notch igényét és egy szinte teljes előlapot kitöltő 6,39 hüvelykes Full HD+ Amoled kijelzőnek helyet adva. Az ujjlenyomatolvasó természetesen képernyőbe integrált.

Amiben különbözik a Pro, hogy abban az abszolút jelenlegi csúcsot képviselő Snapdragon 855 processzor kerül, míg a másikban Snapdragon 730. A másik különbség, hogy a 4000 mAh-ás akkumulátort a Pro 27 Wattos gyorstöltéssel eteti, míg a másik “csak” 18 Wattal. 

Az alapmodel ára 6/64 GB memóriával kb. 85.000 Ft.-tól lesz elérhető, míg a Pro verzió 105.000 Ft körül. A csúcsot a 12/256 GB-os Pro változat fogja képviselni.

Update: A nemzetközi modell Mi 9T néven és árban jelent meg, de pár ezer forinttal magasabban kezdett. Jelenleg a Gearvita.com kezdte el árulni és a 64YR9TMI kuponnal megveheted a 6/64 GB-os verziót 112.000 forint körül (vámkezelés + szállítással is benne van)

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp