NekTech.EU

Paypal-ról kezdőknek

A Paypal egy amerikai pénzügyi vállalat, amit húsz éve alapított többek között Elon Musk, a Tesla vezére. Ez egy igazi sikersztori lett, amit később eladott és ebből is építette fel a mai birodalmát. 

Amiért annyira megszerettük, az az online fizetések biztonsági és kényelmi reformja miatt lett. 

Aki már vásárolt online, azt tudja, hogy legtöbb esetben a bankkártya adatokat meg kell adni és ettől sokan rettegnek. A Paypal pont itt erősített, merthogy náluk csak egyszer kell regisztrálni a bankkártyádat az ő biztonságos weblapjukon és utána minden kereskedőnél, ahol elfogadják a Paypal fizetést, csak azonosítani kell magad már megy is a fizetés.

Sajnos nem minden kereskedőnek van Paypal-al szerződése, de akinek igen, az már biztosan nem egy hóhányó, mert a Paypal mindig a körmükre néz. Ha mégis valaki a fizetés ellenére nem teljesíti az ígérteket, akkor nem csak neked kell vele küzdeni, hanem a Paypal maga is intézi a dolgot és igencsak az ügyfelek igazát képviseli. Pl. 180 napig simán elfogadják a panaszomat a termékkel kapcsolatosan és ha ezt bizonyítottad (pl. fotóval), akkor már fel is szólítják a kereskedőt a rendezésre. Ha nem akarja, akkor ők utalják vissza nekem az árát. 

Hogy Paypal számlád legyen, regisztrálnod kell ITT az oldalukon, ami magyarul is tud. Először ki kell választani, hogy üzleti, vagy magánszemély vagy-e. Utána meg kell adni az adataidat: országod, név, email, jelszó majd az elérhetőséged. Ezek után következik a bankkártya regisztrálása. Amint megkapod az emailt, hogy ez sikeres volt, már használhatod is. Jól jegyezd meg majd a Paypal fiókod-hoz megadott emailcímed és jelszavát, mert ezzel tudod magad igazolni amikor a kereskedőnél fizetni fogsz.

Egy pici trükk, hogy jobban járj a valutaváltáskor: Amikor a vásárolni kívánt termék más pénznemben van mint a kártyád, akkor érdemes a váltást a bankodra bízni. Ezt itt tudod átállítani minden fizetéskor:

Jó vásárlást!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp