NekTech.EU

Oneplus Zen Mode – Az időutazás lehetősége

Kinek van olyan “ismerőse” akit gyilkos tekintettel sújtanak, mert folyton a mobilját bújja a társaságban? És olyan aki ezt észlelve, ugyan sikerült testet öltsön de ez a megvonás az első üzenet beérkezéséig bírta? Na pont nekik tud segíteni ez a cikk.

Nemrég be lett mutatva az Oneplus 7 és 7 Pro, amiből júniusig csakis a drágább Pro lesz elérhető Elég sok hardveres újítást kaptunk, de ezúttal ki fogok emelni egy szoftveres újdonságot, az ún. Zen Mode-ot, de hívhatnánk kusmódnak is. (nem…, ez szerencsére nem az Asus programokat futtató mód. 🙂 )

Ez egy olyan beállítás, amivel ki tudjuk kapcsolni 20 percre a mobilunk szinte összes okos funkcióját és ezáltal csak a telefonálás ill. a fotózási funkció lesz elérhető. 

Hozzá kell tennem, hogy ez a digitális elvonókúra nem csak az Oneplus ötlete, mert ilyen-olyan figyelmeztetésekkel már a Google Wellbeing  és az iOS Screen Time is próbálkozik emlékeztetni bennünket az emberi létünkkel járó kötelezettségekre, de ennyire drasztikusan egyik sem lép fel mint ők. Ha bekapcsolod, akkor nincs mese, 20 percig az ezredforduló elejére időutazunk a mobil funkciók tekintetében. Mondjuk jó lenne ezt az időkorlátot felfelé módosíthatóvá tenni.  

Szerintem nagyon érdekes funkció ez, mert nem csak egy kis retro feeling, hanem valóban segít embernek maradni. Sokan elmélkednek a szociális média negatív hatásairól, amiben a mobil sokunknak bizony a bűnözés eszköze. 

Azt, hogy mennyire tudod nélkülözni a digitális avatárod, azzal is mérheted le, hogy kipróbálod ezt a funkciót. Persze ki is kapcsolhatod a telefont, vagy repülő módban is használhatod, de olyankor mindig ott lehet a kissé jogos kifogás, hogy mi van ha épp vészhelyzet van és nem érnek el. A zenmód-ban pedig pont az a jó, hogy elérhető maradsz telefonon. Lassan nagy érték lesz az, ha valaki képes lesz analógként is(!) viselkedni a digitális világban. Mondjuk lehet, hogy csak öregszem…

Egyelőre csak a Oneplus 7 Pro-n elérhető, de hamarosan megkapják az 1-2 éves tesók is. 

 

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp