NekTech.EU

Mi notebook Air 13.3 – A kiskirály

A korábbi cikkeimből talán már kiderült, hogy egy elégedett tulajdonosa vagyok egy Mi Notebook Pro 15.6 colos laptopnak és épp ezen írom ezt a cikket is.  A mostani cikkben ennek a kistesóját mutatom be úgy hogy most piszok jó áron meg is lehet venni a Geekbuying nagy 7 éves szülinapi akciójában. 

Akit esetleg érdekel a korábbi cikkemet a Pro-ról ITT megtalálhatja.  

A kisebbik modellbe sikerült belezsúfolni sok mindent a nagyból, így megkapta az I8250U processzort, dedikált Nvidia MX150 videókártyát, ami szerintem egy középkategóriás gamer laptoppal is felveszi a versenyt. Megkapta a Full HD IPS kijelzőt, ami ezúttal még jobb is lett, merthogy mélyebbek a feketék és kontrasztosabb. Belekerült a kiváló háttérvilágítással szerelt (angol) billentyűzet és a Windows világ egyik legjobb touchpad-je ujjlenyomatolvasóval. Nagy dicséret a Xiaominak, hogy megmaradt a bővítésre szánt második NVMe SSD slot, akinek kevés lenne a 256 GB. A RAM sajnos fix ebben is.

Ami eltér a Pro-hoz képest, a portok száma, merthogy búcsút mondhatunk egy USB type C-nek a kettőből és nem került bele az SD kártyaolvasó sem.  Az akkumulátor is kisebb (40Wh), ami miatt a 8-9 óra helyett “csak” 6-7 órát bír.

Ami a kicsi mérettel viszont megnőtt, az a melegedés lehetősége, így aki sűrű játékra vagy kemény munkára fogná, akkor válassza inkább a Pro-t. Azt is jó tudni, hogy az Air max 8GB memóriával vehető meg, míg a Pro 16 GB RAM társaságában is választható.

Végül is ki jár jobban az Airrel? Aki mondjuk szeretne egy kompaktan elegáns, full aluminium de mégis és jóval könnyebb (1,98 kg vs 1,3 kg) notebookot, még szebb kijelzővel és szeretné megspórolni a hasonló felszereltségű Pro vételárának kb. 30 százalékát valamint nem használja ki az elhagyott részleteket. 

Szerintem ez jelenleg a legokosabb Macbook alternatíva a piacon és annak a harmadába kerül. (úgy mondom ezt, hogy 5 évig Macbook Pro felhasználó voltam). 

Ha érdekel az termék, akkor lent találhatod és vasárnapig 220.000 Ft-ért megkaphatod a EU Priority Line szállítással, ami tartalmazza a vámkezelés költségeit is. 

Ha bizonytalan lennél az online rendelésekkel kapcsolatosan, akkor a SEGÉDLET-ben összeszedtem neked a lényegi hasznos tudnivalókat. További kérdésekkel nyugodtan kereshetsz a Facebook oldalamon is.  

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp