NekTech.EU

Mecool KM3 – Buta tévék egyeteme

Mennyire van már elegetek a tizenhetedik gyógyszerreklámból a tévében? És abból, hogy azt nézheted a tévében amit épp “sugároznak”? 

Nekem már egy ideje nagyon. Ezért is van több éve egy Chromecast kütyü a nyolc éves tévémben, amivel gyakorlatilag a mobiljaink ás a laptop másodlagos kijelzővé alakult az. Innen kezdve se kábel, sem pendrive, sem pedig nyavalyás reklámokkal és politikai butítással nem kell szembenézni. Mi irányítjuk, hogy mit és mikor nézünk rajta. (…főleg a kisfiam) 

A Mecool KM3 egy ilyen életmódot támogató eszköz, úgy mint a Chromecast, csak sokkal többet tud. 

Itt van, hogy kb. mire is használható:

  • Online tartalmak lejátszása egy katintással (Pl. Youtube, HBO Go), helyi eszközökről (Mobil, Laptop) és USB tárolóeszközökről. Ezeket akár 4K HDR, 60 fps-el. 
  • A bépített Chromecast klónozásnak köszönhetően egy az egyben egy Chromecast Ultrát is kapunk, ami egymagában többe kerülne mint ez.
  •  Bluetooth távirányítóba épített Google asszisztens. Tudjátok, az a mindenttudó Mesterséges Inteligencia, ami hangutasításokra reagál. Félelmetes! 
  •  64 GB beépített háttértár az online esetleg nem elérhető médiatartalmak tárolására
  •  Dolby Digital hangok lejátszása
  • Android TV sok ezer applikációinak telepíthetősége (kb. mint egy mobilon)
  • Egyszerűbb Android játékokat is simán viszi 
  • Egér és billentyűzet csatlakoztatási lehetőség
  • NAS-ról való lejátszás lehetősége.

Aminek nagyon örülök, hogy hiteles Google által támogatott Android TV 9 Pie rendszer fut rajta. Ezt nem sok eszköz tudja!

 

Azoknak akik Netflix-et akarnak nézni rajta, sajnos jelenleg hivatalosan nem működik, mert a Mecool korábban meghúzogatta a Netflix bajszát azzal, hogy több jogosultságot adott a felhasználóinak mint azt a Netflix szerette volna. Erre azok letiltották. Ezt most már bármikor feloldhatják, mert Google által hitelesített szoftver fut rajta. Aki ezt nem tudná kivárni, annak ezen a linken van egy mókolt applikáció, amivel működni fog 🙂

Ha bele gondoltok, hogy vezetékmentesre varázsolhatod a lejátszást és mellette egy csúcsminőségű médialejátszóvá a tévédet (ha van rajta HDMI bemenet), akkor láthatjátok, hogy a 21.606 Ft-os árának minden fillérét megéri. 

Akit érdekel a lenti képre kattintva a Gearbest-ről megrendelheti ingyenes kiszállítással és extra költségektől mentesen.

Ha bizonytalan lennél az online rendelésekkel kapcsolatosan, akkor a SEGÉDLET-ben összeszedtem neked a lényegi hasznos tudnivalókat. További kérdésekkel nyugodtan kereshetsz a Facebook oldalamon is.  

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp