NekTech.EU

Ha fejhallgatót tervezel venni, ezt olvasd el!

Egyre nagyobb trend, hogy az emberek a klasszikus kábeles zenehallgatási megoldásokat lecserélik a bluetooth fül- ill. fejhallgatókra. Ezzel a cikkel nem ezt a trendet fogom támogatni. Nem azért, mert nem szeretem az innovációt, hanem azért mert vannak közöttünk olyanok, akik nem használják ki azt a rugalmasságot amit a vezetéknélküliség ad és ár-hangminőség arány tekintetében a kábeles bizony agyonveri a kékfogas társát.

A mostani teszt alanya egy olyan fejhallgató, amit leginkább azoknak ajánlok, akik más zavarása nélkül akarnak számítógépnél médiatartalmat hallgatni, elektronikus hangszeren játszanak, DJ-k, vagy egyszerűen nem akarnak vagyonokat fizetni egy korrekt fejhallgatóért. Nekem is a gyermekünk születése óta tűnt fel leginkább, hogy mennyire nagy élmény a suttogás és lábujjhegyen járást követően egy minőségi fejhallgatón élvezni az énidőt, vagy olykor zenehallgatás mellett dolgozni a következő cikken. 

Amikor kb. két hónapja elkezdtem új fejhallgatót keresni, feltűnt hogy elég sok tesztelő ódákat zeng az OneOdio Studio Pro termékről. Soha nem hallottam róluk korábban de amikor a 150-200 dolláros termékeket utasította le a trónról, akkor kíváncsi lettem. Aztán megláttam, hogy 28 USD környékén megvehető, akkor nem gondolkodtam sokat és rendeltem magamnak egyet. 

18 nap múlva megjött és ennyire izgatottan már rég vártam a postást. 

ELSŐ BENYOMÁS

A doboz egyből prémium benyomást keltett a fekete-arany színekkel. Amikor kibontottam, rögtön felvettem a fejemre és valóban nagyon kényelmes, nagy párnái voltak. Mivel nincs benne aktív zajszűrés, a nagy párnák nem csak kényelmes de jól ki is zárják a külső zajokat.  

A dobozban van még 2 kábel: egy 3,5 mm <-> 6,3 mm és egy 3,5 mm <-> 3,5 mm mobilos kábel mikrofonnal és távvezérlővel valamint egy igényes zsákocska a szett szállításához.

HANGMINŐSÉG

Az első teszt a Mi Notebook pro-n a Kaleo – Way down we go. Nagyon tiszta magas és közép tartomány és egy nagyon markáns, erős basszus. Maximum hangerőn sem torzít, csak csillagokat láttam 🙂 Nekem max. 40-50% a kényelmes felső határ. Viszont hihetetlen, hogy milyen jó hangja van egy ilyen “filléres” cuccnak.

Másodiknak kipróbáltam a Yamaha zongorán. Oda 6,3 jack kell, szóval bal fülesből kihúztam a 6,3-ast és be a zongorába, majd a 3,5-ös végét bedugtam a jobb fülesbe. Ennyi. Imádom. A hang karakterisztikája elsőre ismét a basszus felé hajlott, de jól kihallottam a közép és magasokat is ,szóval megvan az egyensúly.      

Lássuk mobilon. Erre elővettem a másik kábelt a mikrofonnal és kipróbáltam ugyanazokat mint laptopon. Szinte ugyanolyan volt a hangzása. Ami kicsit fura, hogy magasabb hangerőn viszont nekem volt egy pici torzítás. Aztán kipróbáltam a másik kábellel és azzal meg nem annyira. Szóval nem tudom, hogy a telefonom csatlakozója, vagy a kábel, de a már számomra túl hangos tartományban nem volt csak 90% önmagához képest. A mobilos kábelen a mikrofon jó volt és mellette van egy távvezérlő gomb is, amivel lehet megállítani/indítani a zenét és előreléptetni. Természetesen a hívást le és felvenni is lehet vele.

Egy különösen hasznos extra a “csendes páros mozizás” szülői kényszerhelyzetének a megoldására való törekvése. Ez annyiból áll, hogy az alapból szabad jobb fülhallgatóban található 3,5 mm-es csatlakozó, alkalmas más fejhallgatóba való párhuzamos hangátvitelre. 

 

 ÖSSZBENYOMÁS

Titkon reméltem hogy jó lesz, de minden várakozásomat felülmúlta. Talán a Xiaomi notebookomnál volt ez az érzésem, hogy aranyat találtam. Annyi kritikát azért tennék, hogy a mobilon nem volt minden rendben a magas tartományban, de ezt csak azért hallottam ki szerintem, mert előtte laptopon kristálytiszta volt minden. 

Amennyiben ti is szeretnétek ebben az élményben részesülni, akkor a lenti Aliexpress linken éritek el 28,08 dollár-ért. Én az Aliexpress Standard Shiping-et választottam mert ingyenes és vám ill. ÁFA mentesen hozta az egy darabot. Vigyázzatok, mert a választható színek alatt nem ugyanaz a termékek vannak! Igaz hogy OneOdio mind de nem a Studio Pro a többi, hanem valami előd, ami enyhén gyengébb. Onnan ismeritek meg a jót, hogy fekete alapszínű és piros varrat van rajta. Ez nálam az utolsó pozíció volt, ami a lenti képen is látható.   

Jó tudni! Az Aliexpress-en való vásárlásnál vigyázzatok, hogy ne dőljetek be minden olcsó ajánlatnak, mert sajnos nem mindig megbízható eladó van mögöttük. Az eladó értékelése alaposan ellenőrizendő! Én az OneOdio hivatalos Aliexpress oldalát linkeltem be, amit magam is kipróbáltam és megbízható. A fentiek miatt szoktam leginkább a Gearbest, Bangood és Geekbuying hármast ajánlani. Sajnos az Oneodio Studio Pro ezeken még nem elérhető.

 

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp