NekTech.EU

Ez segít ha kell a jobb WiFi jelerősség

 Talán már veled is megesett, hogy egy olyan helyiségben szerettél volna elvonulva dolgozni vagy csak böngészni ahol pont zavaró volt, hogy alig van lefedettsége a WiFi-nek. Legutóbb egy hotelben volt nekem olyan, hogy a megfelelő jelerősséghez,  tábort kellett verni a bejárati ajtó környékére 🙂

Pont az ilyen esetekben segít egy úgynevezett WiFi jelerősítő, vagy másképp repeater. Ez nem csinál mást, mint továbbítja az neki beállított és persze elérhető hálózati jelet. Nálam otthon ez úgy néz ki, hogy a lakásunk melletti udvaron van egy faházikó, amiben sajnos nem volt WiFi jelem. Ezt tapasztalva, a legközelebbi szobába elhelyeztem a Xiaomi jelerősítőt és kész, megoldódott a faház ajtónyitás érzékelőjének elérése és a kerti Spotify zenehallgatást kizáró ok.

A cikkben kettő megoldási lehetőséget is látni fogtok amiből az egyik a Xiaomi Mi WIFI Amlpifier 300M nevet kapta (fehér), a másik pedig a hasonló nevet de PRO végződést kapta (fekete).   

                             

Tudni kell ezekről a készülékről, hogy max 300 Mbps sebességre képesek és 2,4 GHz-en kommunikálnak, szóval a torrent szervert ne ezekre csatlakoztasd ha mondjuk több mit 300 Gbps-os neted van. Ez inkább egy olcsó és megbízható elérést tud adni a kevésbé sávszéligényes készülékeknek (pl. okos otthon elemek, médialejátszók, mobilok, stb). Amennyiben viszont szeretnéd, hogy a laptopod csak az esetlegesen gyorsabb routeredhez csatlakozzon, akkor ezt úgy teheted meg, hogy ezeket a jelerősítőket nem állítod a hálózat klónozására. Így gyakorlatilag lesz 2 otthoni WiFi hálózatod, az ismert sávszélességekkel. Te döntöd el, hogy mi melyikhez csatlakozhasson. Ez mondjuk kompromisszum, de a többségnek ez egy jó alternatíva lehet. 

                                                        

A két készülék abban különbözik, hogy a sima 300M egy USB Type A aljzatról működik és csak egy antenna van benne, míg a PRO fali dugós (kínai szabvány, szóval kell a 2 dolláros átalakító) de dupla antennával rendelkezik. Egy dolgot még tud a PRO, hogy automatikusan frissíti a szoftverét. 

Ezekből a különbségekből adódnak a felhasználási javaslataim is: 

A 300M egy nagyon pici és akár külső aksiról is működik, ezért jó barátja lehet az utazóknak és azoknak akik időszakosan kell egy kis extra lefedettség (mondjuk egy kerti partira). 

A 300M PRO pedig azoknak, akik nagyobb lefedettséget akarnak (kb. +30%) egy viszonylag fix helyen és nem akarnak a frissítéssel bajlódni.

Árban a PRO verzió 8920 Ft helyett 4114 Ft, míg a sima 300M  3820 Ft helyett 2967 Ft. Mindkettő extra ÁFA és vámteher nélkül megvehető, ráadásul ingyenes szállítással a Banggood-on. 

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp